OneMed øger produktiviteten med ny nordisk B2B commerce platform

OneMed er Nordeuropas største distributør af medico-produkter og findes i dag i mere end 10 lande. OneMed Gruppen har en årlig omsætning på 4 mia. SEK og ca. 900 ansatte. De har et sortiment på 40.000 produkter som de bl.a. sælger til klinikker, hospitaler, plejecentre og direkte til patienter. Hver dag har virksomheden mere end 20.000 leverancer.

Behovet for en ny webshop

OneMed oplevede stigende konkurrence, og de blev mødt med nye og øgede krav til brugervenlighed og funktionalitet på deres B2B webshop. Webshoppen havde ikke det udtryk og den funktionalitet, som var krævet. OneMed ønskede en moderne webshop, som kunne være førende på markedet. En bedre brugervenlighed skulle sikre, at kunderne hurtigt og effektivt kunne finde frem til de rigtige og relevante produkter samt lette hele bestillingsflowet. Den nye løsning har haft afgørende betydning for OneMed, da størstedelen af deres omsætning kommer fra dette site. 

Multi-site løsning bygget på Sitecore

Immeo har leveret en moderne B2B webshop baseret på Sitecore Experience Platform og Ucommerce. Den nye webshop er i stand til at håndtere kompleksiteten i forretningen hos OneMed, hvor der er individuelle indkøbsaftaler med forskellige priser og rettigheder til indkøb. Løsningen leverer en forbedret kundeoplevelse og understøtter en bedre kunde- og salgssupport. Totalt set rummer webshoppen 80.000 varenumre og tæller 30.000 kunder. Under projektet fik OneMed en ny storkunde, som krævede et særligt produktsortiment og tilpassede priser. Kunden blev implementeret med egne produktnumre og produktbeskrivelser samtidig med, at webshoppen tilbød et ”replacement flow”, hvor produkter som var udsolgt eller udgået, kunne erstattes af andre lignende produkter.

Løsningen rummer flere sites og understøtter flere markeder - pt. det svenske, norske og finske marked. Immeo har været ansvarlige for design og har etableret arkitekturen til styringen af multisitet, herunder sprog, marketingkampagner og B2B handelspladsen. Først og fremmest blev det eksisterende website migreret til en ny Sitecore platform. Sitecore egner sig særdeles godt til større entrepriseløsninger og skalerer godt, især når man som OneMed ønsker at operere med adskillige samtidige sites.

I kombination med Sitecore anvendes Ucommerce for at opnå størst mulig fleksibilitet i løsningen. Ucommerce kan både bruges til B2C og B2B og er fuld integrerbar i Sitecore. Det betyder, at redaktører og administratorer hos OneMed kan se hele produktsortimentet direkte i Sitecore.

Løsningen indeholder funktionalitet til at skræddersy varesortimentet personligt til den enkelte kunde med individuelle: produktbeskrivelser, billeder, varenumre og eventuelle erstatningsprodukter. Selve produktvisningen er baseret på en asynkron løsning, hvor priser og lagerstatus i produktoversigten samt søgeresultater, bliver hentet fra et bagvedliggende ERP system efter siden er hentet. Brugeren skal ikke vente yderligere på, at priser og lagerstatus bliver tilgængeligt før siden vises. Alle priser er kundespecifikke, og derfor er dette en meget skalerbar løsning, hvor den enkelte bruger ikke er afhængig af hastigheden på prisberegningen for at få vist produkter.

Agiliteten skaber større indtjening og styrker konkurrenceevnen

Den nye commerce løsning er med til at fastholde OneMeds position som Nordeuropas førende medico-distributør. Den har skabt en langt bedre kundeoplevelse og brugervenlighed i webshoppen samt øget indtjeningen. Løsningen har givet OneMed mindre vedligehold, og det er nu langt lettere at udvide, både med ny funktionalitet og til nye markeder. Løsningen må siges at være fremtidssikret i forhold til videreudvikling og ekspansion. På sigt kan løsningen udbygges til at inkludere B2C. Hele brugeroplevelsen er baseret på, at dette kan ske en gang i fremtiden.

Løsningens nye funktioner og ”feature skalerbarhed” har givet OneMed et godt udgangspunkt for at vinde nye kontrakter med større kunder som kommuner og regioner. Dette er et direkte resultat af, at løsningen indeholder mange af de funktioner som kunderne efterspørger, men samtidig også er let at udvide med ny funktionalitet til at dække nye og individuelle krav. Med andre ord har løsningen givet OneMed den agilitet, der er nødvendig for at kunne reagere på spontane muligheder i et omskifteligt marked, og omsætte disse muligheder til øget indtjening og vinde markedsandele.  

Kontakt os for mere information

Ivan Beltoft

Partner, Salg & forretningsudvikling

+45 2222 0252

ibe@immeo.dk